×

PE Center za sončno prihodnost – Maribor
Ulica borcev 58,
2000 Maribor
info@moja-elektrarna.si

PE Center za sončno prihodnost - Brnik
Zg. Brnik 390,
4210 Brnik
info@moja-elektrarna.si

Modra številka

080 23 90

Sončna
elektrarna

Sodelujemo z evropskimi dobavitelji modulov, 100% nadzor vseh procesov v hiši pa zagotavlja varnost in nenehen razvoj.

0

let izkušenj

Stopite v sončno prihodnost

Sončna elektrarna

V podjetju Enertec d.o.o. vam z blagovno znamko Moja elektrarna pomagamo sprejeti pravo odločitev na poti do energetske samooskrbe. Smo strokovnjaki na področju izrabe sončne energije že več kot 10 let. Naše izkušnje zagotavljajo odlično izvedbo in varnost naložbe za sončno prihodnost.

Ponosni smo na dejstvo, da nudimo samooskrbne sončne elektrarne s priporočilom. Ogromno naših strank je namreč tudi ambasadorjev, ki s ponosom izrabljajo sončno energijo in za podoben korak navdušujejo svoje bližnje.

Sončna elektrarna vam prinaša zagotovljene prihranke in neodvisnost, na dolgi rok pa vam bo hvaležno tudi okolje.

Baterija za sončno elektrarno Tesla montirana na zunanjo steno objekta. Izjemno varna, zanesljiva, varčna in napredna. Primerna za vse tipe sončnih elektrarn.
S prehodom na čistejše vire energije postajajo baterije za sončne elektrarne vse bolj priljubljen način shranjevanja presežkov električne energije, proizvedene s pomočjo sončne elektrarne. Baterija za sončno elektrarno nameščena v gospodinjstvu, ki se napaja iz obnovljivih virov energije, zmanjšuje onesnaževanje. S tem prispevamo k energetskemu prehodu in boju proti posledicam globalnega segrevanja. Prav tako pa
Samooskrbna sončna elektrarna se ob visokih cenah električne energije izkaže za donosno s subvencijami ali brez njih. Povračilna doba začetnega vložka brez finančne podpore se krajša in približuje tisti iz lanskega leta, ko so bili razpisi še odprti. Kljub temu smo v tokratnem zapisu preverili, kaj je novega na področju subvencij in kako je z
soncna elektrarna na ravni strehi
Trend sodobne arhitekture prinaša navdušenje nad gradnjo ravnih streh, tako pri poslovnih kot tudi individualnih stavbah. V luči trenutnih razmer na trgu energentov, ko vsi strmimo k neodvisnosti, se pogosto pojavi pomislek o namestitvi solarnih panelov. Je postavitev sončne elektrarne na ravno streho smiselna, učinkovita? Ravne strehe so v trendu V Sloveniji sicer še vedno

Sončne elektrarne smo vam še dodatno približali.

Katero sončno elektrarno izbrati? Odločitev je na vaši strani.

Prisluhnili smo vašim željam in ponudbo Sončnih elektrarn še dodatno razširili. Sedaj imate možnosti izbire med paketom STANDARD in PREMIUM pri čemer je glavna razlika v izgledu, upravljanju in nadzoru sončne elektrarne. Funkcionalnosti sta pri obeh paketih enake.

Za nadgradnjo za baterijski hranilnik in pa e-polnilnicami pa lahko funkcionalnost sončne elektrarne samo še razširite.

Dodatki, ki nadgradijo
funkcionalnost sončnih elektrarn

Battery Ready

Baterijski hranilniki

E-polnilnice

Velikost samooskrbne sončne elektrarne

Pravilno dimenzioniranje je ključ do učinkovitega delovanja sončne elektrarne. Le pravilno dimenzionirana sončna elektrarna namreč omogoči najboljši izkoristek sončne energije in ustvari obljubljene prihranke. Zato je načrtovanje in pozicioniranje sončnih celic potrebno zaupati preverjenim strokovnjakom.

novodobna hiša s optimalno močjo sončne elektrarne

Kakšno moč sončne elektrarne izbrati?

Se sprašujete, kakšno sončno elektrarno potrebujete, da boste lahko oskrbeli svoj dom z električno energijo? Izpolnite obrazec in pridobite okvirni izračun moči sončne elektrarne glede na porabo elektrike.

  Primerna moč elektrarne

  KWp

  Cena in prihranek
  sončne elektrarne

  Cena in donosnost sončne elektrarne najbolje pokažemo na primeru. 4 članska družina, ki letno porabi 13.000 kWh elektrike za popolno samooskrbo potrebuje 11,8 kW sončno elektrarno. Celotna investicija znaša 15.900 € *.

  Letna poraba elektrike pred investicijo 13.000 kWh*
  Potrebna moč elektrarne 11,8 kW
  Cena sončne elektrarne 15.900 €

  Po priključitvi sončne naprave ostanejo zanemarljivi stroški. 11,8 kW samooskrbna sončna elektrarna tako ustvari 2.400 € letnega prihranka.

  Strošek elektrike pred investicijo 2.600 € /leto
  Strošek po investiciji (3x 20 A priključna moč): 192 €/leto
  Prihranek 2.400 €/leto
  Povračilo investicije 6–7 let

  *0,20 €/kW, v primeru podražitve elektrike več

  Postavitev sončne elektrarne se torej več kot izplača! S prihrankom, ki ga bo vaša sončna elektrarna za samooskrbo ustvarila v 30 letih delovanja, boste lahko kupili nov avto, manjše stanovanje ali pa si privoščili kar nekaj brezskrbnih luksuznih počitnic.

  Kako je z viški, ki jih
  proizvede sončna elektrarna?

  Samooskrbna sončna elektrarna je v prvi vrsti namenjena pokrivanju lastnih potreb po električni energiji. Sončna elektrarna deluje po sistemu net meteringa -> obračun električne energije v tekočem koledarskem letu.

  Če električne energije proizvedete manj, kot je porabite, boste razliko vzeli iz omrežja in ga konec leta doplačali ob poračunu. V primeru, da boste električne energije proizvedli več, kot je boste porabili, pa jo boste oddali v omrežje in za to ne boste prejeli plačila.

  Ravno zaradi tega je dobro, da ta del prepustite strokovnjakom, ki bodo na osnovi vaših položnic in potreb, preračunali, kako močno sončno elektrarno potrebujete za delovanje vseh aparatov in življenjski stil.

  rentgenski prikaz hiše s postavitvijo sončne elektrarne

  Skrivnost je v pravilnem dimenzoniranju

  Ali moja streha ustreza
  sončni elektrarni?

  Sončno elektrarno je mogoče namestiti na katerokoli streho, ne glede na orientacijo, lego, naklon ali tip kritine. Te pogoje preprosto moramo upoštevati pri dimenzioniranju sončne elektrarne in določiti moč, ki bo zadostila potrebam uporabnika.

  V grobem velja, da za 1 kW inštalirane moči sončne elektrarne za samooskrbo potrebujemo 4.5–5.5 m2 prostora na strehi. Na 1 m2 strehe lahko pri trenutni tehnologiji in moči celic pričakujemo med 190 in 230 W moči.