Sončne elektrarne

Sončne elektrarne so okolju najprijaznejši način za pridobivanje električne energije. Sončne celice odlikuje dolga življenjska doba, tako je pričakovana življenjska doba sončne elektrarne najmanj 25 let.

Potrebujete o sončnih elektrarnah več informacij?

Za vas smo zbrali nekaj povezav do zanimivih vsebin na spletu:

Donosnost investicije za sončne elektrarne

Proizvodnja električne energije s sončno elektrarno zavisi predvsem od lokacije objekta ter orientacije in naklona fotonapetostnih modulov. Če vzamemo neko povprečno lokacijo hiše, ter ne povsem optimalno orienetacijo in naklon strehe, bo v takem primeru povprečna specifična proizvodnja sončne elektrarne v Sloveniji znašala nekje 1050 kWh/kWp. To pomeni, da 10 kWp sončna elektrarna v Sloveniji povprečno proizvede 10.500 kWh električne energije letno.

Preberite več »

Kako sončne elektrarne zaščititi pred neugodnimi vremenskimi vplivi

Kaj je pomembno pri zavarovanju sončne elektrarne, da se zavarujemo pred izpadi delovanja in nevarnostmi v primeru poškodb zaradi toče, viharja, udara strele ali požara, nam je pojasnil predstavnik podjetja Kioto SolarIgor Kozlar, ki v Sloveniji priznano avstrijsko proizvodno podjetje fotovoltaičnih modulov zastopa že vrsto let.

Preberite več »

Kakšno moč sončne elektrarne potrebujemo za povprečno stanovanjsko hišo?

Če hišo ogreva toplotna črpalka, je povprečna velikost pri novejših objektih 6-7kW, pri čemer je upoštevana velikost objekta do 150 m2 površine. V kolikor hiše ne ogreva toplotna črpalka, znaša povprečna poraba električne energije gospodinjstva cca. 4.500 kWh, kar pomeni da nam zadošča elektrarna moči 4 kWp.

Preberite več »

Sončna elektrarna da ali ne?

Pri sončnih elektrarnah lahko, glede na znano življenjsko dobo komponent, predvidljivo količino proizvodene električne energije, ter znanimi stroški vzdrževanja, preprosto izračunamo ceno lastno pridelane električne energije za daljše obdobje. Izračun pokaže, da je ta cena, če se oskrbujemo z lastno pridelano elektriko bistveno nižja od sedanje tržne cene električne energije. Skupna vrednost cene znaša celo od 2 do 2,5 -krat manj, kot jo plačuje povprečno gospodinjstvo v Sloveniji.

Preberite več »

Pasivna hiša Lumar z integrirano sončno elektrarno

Integrirana sončna elektrarna na pasivni hiši telovadca proizvede osem tisoč kilovatnih ur, hiša pa porabi pol manj, da bi z njo lahko napajal še manjši električni avto.

Preberite več »

Novo na trgu – mikro sončna elektrarna, samooskrba za gospodinjstva

Podjetje Enertec spada med pionirje fotovoltaike v Sloveniji. Skupina mladih strokovnjakov kljub negotovim razmeram trmasto vztraja v panogi. Podjetje je uspešno poslovalo ves čas stagnacije solarnih elektrarn, ko je v Sloveniji trg, zaradi ukinitve državnih podpor, skoraj v celoti zamrl.

Preberite več »

Zakaj energetsko samooskrbna hiša že danes?

Sončna elektrarna predstavlja eno bolj racionalnih pridobitev, v kolikor si gospodinjstvo želi izboljšati družinski proračun. Z izgradnjo sončne elektrarne vso potrebno električno energijo proizvedemo sami ter postanemo povsem neodvisni od dviga cen električne energije. Glede na trend rasti cen v zadnjih desetih letih in trenutnih napovedi, je pričakovati, da bo cena električne energije rastla. Sončna elektrarna nam lahko zagotovi dovolj električne energije, da z njo oskrbujemo celotne potrebe hiše, vštevši potrebe po ogrevanju, po preteku odplačilne dobe pa imamo električno energijo povsem zastonj.

Preberite več »

Samozadostna domačija na obronku Slovenskih Goric – oddaja TV Ambienti

Na enem izmed gričev v Slovenskih goricah stoji lesena hiša, ki svoj navdih jemlje iz pokrajine in iz življenja domačinov. Sodobni pridih pa ji dajejo velika okna in številni zanimivi detajli. Izjemna površina strehe pa je kar sama od sebe ponudlia rešitev za lastno pridelavo energije. Na griču nad meglenima Dravskim in Ptujskim poljem je namreč veliko sončnih dni, zato so na streho postavili sončno elektrarno, ki zagotavlja energetsko neodvisnost hiše in njenih prebivalcev.

Celoten prispevek v oddaji TV Ambienti »

Sončne elektrarne, Netmetering in vse ostale informacije o sončnih elektrarnah – oddaja Bizz / Net TV

Oddaja o sončnih elektrarnah, vse informacije v zvezi z net meteringom in postavitvi sončne elektrarne.

Samozadostna domačija v bližini GEOSS – oddaja TV Ambienti

Ekipa oddaje TV Ambienti je obiskala g. Jožeta iz Slivne in pripravila zanimiv prispevek o sončni elektrarni za samooskrbo z električno energijo.

Želite v sončno prihodnost z minimalnimi stroški električne energije?

Kontaktirajte nas za individualni posvet na poti do energetske samoooskrbe.

ŽELIM POSVET »Želimo vam vesele praznike in sončno prihodnost
v letu 2019!

To leto smo se odločili, da sredstva namenjena obdarovanju poslovnih partnerjev, namenimo
tistim, ki razveseljujejo bolne otroke, zato smo izbrali
društvo Rdeči noski.