×

PE Center za sončno prihodnost – Maribor
Ulica borcev 58,
2000 Maribor
info@moja-elektrarna.si

PE Center za sončno prihodnost - Brnik
Zg. Brnik 390,
4210 Brnik
info@moja-elektrarna.si

Modra številka

080 23 90

PRAVILA IN POGOJI

Pogoji poslovanja

Lastnik in skrbnik spletnega mesta www.moja-elektrarna.si.si je podjetje Enertec, d.o.o., Ul. borcev 58, 2000 Maribor (v nadaljevanju Moja-elektrarna.si). Moja-elektrarna.si se po najboljših močeh trudi na svojem spletnem mestu zagotavljati točne in najnovejše podatke, zato si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni, doda ali odstrani vsebino na tem spletnem mestu. Vse vsebine so informativnega značaja, zato ne jamči in ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Vsi uporabniki spletnega mesta vsebine uporabljajo na lastno odgovornost.

Na spletnem mestu Moja-elektrarna.si lahko obstajajo tudi povezave na druga spletna mesta, ki niso v nikakršni povezavi z Moja-elektrarna.si. Moja-elektrarna.si ne more jamčiti in tudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti vsebin katerekoli spletne strani, za katero nudi povezavo ali referenco in ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih mestih.

Kako se podatki uporabljajo?

Moja-elektrarna.si spoštuje zasebnost uporabnikov spletnega mesta in se zavezuje k njeni ohranitvi in zaščiti. Splošna struktura spletnega mesta je takšna, da z običajno uporabo ne potrebuje dodatne identifikacije ali razkrivanja kakršnihkoli osebnih podatkov. Podatke, zbrane prek spletnega mesta, bomo uporabili izključno za izboljšanje uporabe spletnega mesta in za namene, za katere jih bodo dali uporabniki spletnega mesta, npr. za izvedbo naročila, izvajanje podpore uporabnikom, obveščanje o novostih in spremembah v naši ponudbi, analitičen vpogled v najbolj iskane vsebine, za komunikacijo z uporabniki itd. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali za druge namene ter jih ne bomo brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta razkrili tretjim strankam. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Moja-elektrarna.si bo le na podlagi izrecne osebne privolitve uporabnika njegove osebne podatke uporabljal za statistične obdelave, trženjske raziskave ter za potrebe neposrednega trženja prek telefona, SMS, MMS, elektronske pošte ali po pošti. Kupec lahko to dovoljenje kadarkoli prekliče s pisno zahtevo po elektronski pošti na e-naslov info@moja-elektrarna.si, po pošti na naslov Enertec, d.o.o., Ul. borcev 58, 2000 Maribor.

Kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, ki jih vpišete v obrazce na spletnem mestu?

Podatke, ki jih vpišete v obrazce na spletnem mestu, uporabljamo izključno za namene predaje sporočila (oddaja povpraševanja, rezervacije, nakupa itn.) oz. zahtevane storitve. Vaše podatke skrbno varujemo in jih nikakor ne posredujemo tretjim osebam oziroma uporabljamo za kakršne koli druge namene.

Avtorske pravice / Copyright

Moja-elektrarna.si (če ni drugače navedeno) ima v lasti pravice nad intelektualno lastnino, ki jo najdete na spletnem mestu www.moja-elektrarna.si bodisi v HMTL datotekah, tekstovnem materialu, slikah, avdio/video posnetkih in ostali vsebini na spletnem mestu.

Moja-elektrarna.si vam dovoljuje uporabo (prikaz na vašem računalniku, tiskanje, prenos datotek, predvajanja zvočnih in video posnetkov itd.) objavljene vsebine le v nekomercialne ali izobraževalne namene, kjer pa morate ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah.

Pridržki

Moja-elektrarna.si ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost, celovitost ali primernost podatkov, objavljenih na spletnem mestu www.moja-elektrarna.si. Moja-elektrarna.si ne prevzema nikakršne odgovornosti v povezavi s škodo, nastalo z obiskom spletnega mesta, za morebitne viruse, ki bi se prenesli k uporabnikom s tega spletnega mesta. Moja-elektrarna.si ni odgovoren za občasno nedelovanje spletnega mesta, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi njihove uporabe.

Pridružujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.

V nobenem primeru ni mogoče podjetja Enertec d.o.o., smatrati za odgovorno za kakršnokoli neposredno, posredno, slučajno in nenamerno škodo, ki je nastala z uporabo informacij in podatkov, najdenih na spletnem mest www.moja-elektrarna.si.

OBVESTILO O PIŠKOTKIH

Enertec d.o.o., Ul. borcev 58, 2000 Maribor kot upravljavec na svojem spletnem mestu uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se prenesejo na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletnega mesta in običajno vsebujejo:

  • ime,
  • vrednost (edinstveno številko),
  • ime strežnika, s katerega je bil poslan,
  • življenjsko dobo.

Poznamo več vrst oz. kategorij piškotkov: začasne/trajne; lastne/druge, nujno potrebne za delovanje spletnega mesta/manj nujne, deloma vsiljive, ki izvajajo statistiko/zelo vsiljivi, ki izvajajo statistiko in zbirajo osebne podatke.

Vsem kategorijam je skupna časovna omejenost njihovega trajanja.

Piškotki lahko torej izvajajo nekaj pomembnih funkcij, kot je npr.: personalizacija spletnega mesta, izboljšanje uporabniške izkušnje, zagotavljajo delovanje nakupovalne košarice, kontaktnih obrazcev in podobno.

Uporabljeni piškotki

Upravljalec na spletnem mestu www.moja-elektrarna.si uporablja naslednje vrste piškotkov za namene in čas trajanja, kot to izhaja iz spodnje tabele:

Piškotki spletne analitike:

Ime Namen Čas poteka Podjetje
_ga Za ločevanje med uporabniki in sejami. 2 leti Google Analytics
_gat Za kontrolo števila poslanih zahtev. 15 minut Google Analytics

Piškotki spletnega urejevalnika:

Ime Namen Čas poteka Podjetje
_wp_session WordPress piškotek za pomoč pri navigaciji po strani Do zaprtja brskalnika WordPress

Piškotek za strinjanje s piškotki:

Ime Namen Čas poteka Podjetje
cookie_agreement V ta piškotek se shrani odločitev uporabnika o strinjanju s piškotki 1 mesec Enertec

O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih še veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Onemogočenje piškotkov

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, vi pa odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnega mesta morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

 

Nagradna igra "Podarjamo vam kupnino za celotno sončno elektrarno" 

Organizator nagradne igre "Povrnemo vam kupnino za celotno sončno elektrarno" je podjetje Enertec - Moja elektrarna d.o.o., s sedežem na Ulici borcev 1, 2000 Maribor, Slovenija. Podjetje Enertec je specializirano za izgradnjo in vzdrževanje sončnih elektrarn ter je vodilno na področju obnovljivih virov energije. Z organizacijo te nagradne igre želi podjetje promovirati uporabo sončne energije in nagraditi enega izmed svojih zvestih strank. Enertec - Moja elektrarna d.o.o. zagotavlja, da bo nagradna igra izvedena transparentno in v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi."

 

1. Namen nagradne igre 'Povrnemo vam kupnino za celotno sončno elektrarno', promocija uporabe sončne energije in njenih prednosti za okolje in uporabnike. S to nagradno igro želi podjetje Enertec poudariti svojo zavezanost trajnostnemu razvoju in obnovljivim virom energije. Prav tako je namen igre povečati ozaveščenost o pomembnosti prehoda na zelene energije in ponuditi strankam edinstveno priložnost, da svojo investicijo v sončno elektrarno spremenijo v donosno in trajnostno rešitev."

 

2. Udeleženci nagradne igre so vse stranke podjetja Enertec - Moja elektrarna d.o.o., ki v obdobju od 30. januarja 2024 do 31. marca 2024 vplačajo avans za izgradnjo sončne elektrarne. S sodelovanjem v nagradni igri imajo te stranke možnost, da se jim povrne celotna vrednost njihove investicije v sončno elektrarno v primeru izžrebanja. Nagradna igra je odprta za vse nove in obstoječe stranke podjetja, ki izpolnjujejo navedene pogoje. S tem želimo spodbuditi večjo zavzetost za obnovljive vire energije in ponuditi našim strankam dodatno vrednost." Vsi sodelujoči morajo biti polnoletni državljani Republike Slovenije s stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji.

 

3. Način sodelovanja v nagradni igri 'Povrnemo vam kupnino za celotno sončno elektrarno' je enostaven in dostopen. Udeleženci morajo v času trajanja nagradne igre, torej od 30. januarja 2024 do 31. marca 2024, vplačati avans za izgradnjo sončne elektrarne pri podjetju Enertec - Moja elektrarna d.o.o. Vplačilo avansa se šteje kot uradna prijava v nagradno igro. Po uspešnem vplačilu avansa bodo udeleženci samodejno vključeni v žreb za glavno nagrado, ki bo izveden 16. aprila 2024."

 

4. Čas in območje izvajanja nagradne igre 'Povrnemo vam kupnino za celotno sončno elektrarno', ki jo organizira Enertec - Moja elektrarna d.o.o., je natančno določeno. Nagradna igra se prične 30. januarja 2024 in se zaključi 31. marca 2024. V tem časovnem obdobju morajo udeleženci izvršiti vplačilo avansa za izgradnjo sončne elektrarne, da se kvalificirajo za sodelovanje. Žrebanje nagrajenca bo potekalo 16. aprila 2024 na sedežu podjetja Enertec v Mariboru. Ta časovni okvir zagotavlja, da imajo vsi zainteresirani dovolj časa za sodelovanje, hkrati pa omogoča podjetju ustrezno pripravo in izvedbo žrebanja."

 

5. Vrsta in vrednost nagrad: V nagradni igri 'Povrnemo vam kupnino za celotno sončno elektrarno", ki jo organizira podjetje Enertec - Moja elektrarna d.o.o., je osrednji poudarek na vrednosti in vrsti nagrade. Glavna in edina nagrada je povrnitev celotne kupnine za sončno elektrarno, ki jo je srečni nagrajenec plačal. Ta nagrada ni le finančno privlačna, ampak tudi spodbuja k trajnostni energiji. Vrednost nagrade se ujema s celotno vrednostjo investicije v sončno elektrarno, kar pomeni, da lahko nagrajenec pridobi znatno finančno korist, odvisno od specifikacije in obsega njihove sončne elektrarne.

 

6. Kriterij in načini podeljevanja nagrade v nagradni igri 'Povrnemo vam kupnino za celotno sončno elektrarno' so jasno določeni in transparentni. Nagrajenec bo določen z žrebom, ki bo potekal 16. aprila 2024 na sedežu podjetja Enertec - Moja elektrarna d.o.o. Žrebanje bo izvedel neodvisen komisar, kar zagotavlja objektivnost in poštenost postopka. Vsi udeleženci, ki izpolnjujejo pogoje sodelovanja (vplačilo avansa za sončno elektrarno v času trajanja nagradne igre), bodo avtomatsko vključeni v žreb. Nagrajenec bo o svoji sreči obveščen takoj po žrebanju in bo prejel navodila za uveljavljanje nagrade.

 

7. Pri obdavčitvi nagrad v nagradni igri "Povrnemo vam kupnino za celotno sončno elektrarno" je treba upoštevati ustrezne davčne predpise. V Sloveniji so nagrade, katerih vrednost presega 42 EUR, predmet obdavčitve. To pomeni, da bo na glavno nagrado, ki je povrnitev celotne kupnine za sončno elektrarno, potrebno plačati ustrezne davke. Organizator nagradne igre bo zagotovil plačilo davka v nagradni igri in s tem izpolnil davčno obvezo.

 

8. Varovanje osebnih podatkov udeležencev v nagradni igri "Povrnemo vam kupnino za celotno sončno elektrarno" je za podjetje Enertec - Moja elektrarna d.o.o. izjemnega pomena. Vsi osebni podatki, zbrani v okviru nagradne igre, bodo obdelani v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Podjetje se zavezuje, da bo osebne podatke udeležencev uporabilo izključno za namene izvedbe in obveščanja o nagradni igri ter jih ne bo posredovalo tretjim osebam brez izrecnega soglasja. Udeleženci imajo pravico do dostopa do svojih podatkov, njihovega popravka, izbrisa ali omejitve obdelave. Vsi osebni podatki so varovani v skladu s temi Pravili, splošnimi akti organizatorja nagradnega natečaja s področja varovanja osebnih podatkov in skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in GDPR. Udeleženci nagradne igre izrecno soglašajo, da organizator nagradne igre njihove osebne podatke, ki jih Udeleženci posredujejo v okviru udeležbe v nagradni igri, uporabi za potrebe te nagradne igre.

Sodelujoči v nagradni igri lahko kadarkoli zahtevajo vpogled, prepis, kopiranje, dopolnitev, popravek, blokiranje ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov za namene izvajanja te Igre, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in sicer preko maila ali po navadni pošti na naslov Enertec d.o.o. Ulica borcev 1, 2000. Prav tako imajo posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki pravico, da od organizatorja zahtevajo omejitev obdelave osebnih podatkov v zvez z njimi, kot tudi pravico do ugovora o obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov.

Organizator ne bo posredoval nobenih osebnih podatkov drugim osebam, razen v primeru dostave nagrade v imenu organizatorja in za njegov račun. Organizator je pooblaščen za razkritje osebnih podatkov/informacij udeležencev, kadar je upravičeno pričakovati, da bo njihovo razkritje pomagalo kazenskemu pregonu ali je nujno posledica sodnega naloga. V primeru spora med Organizatorjem in Udeleženci, je pristojno Okrajno sodišče v Mariboru.

 

Organizator nagradne igre "Povrnemo vam kupnino za celotno sončno elektrarno", Enertec - Moja elektrarna d.o.o., si pridržuje pravico do spremembe pravil nagradne igre. Spremembe lahko vključujejo, vendar niso omejene na, datume, pogoje sodelovanja, način izvedbe žrebanja ali vrsto nagrad. Vse morebitne spremembe bodo objavljene in komunicirane udeležencem na transparenten način. Ta pravica omogoča organizatorju, da se prilagodi nepredvidenim okoliščinam ali zahtevam, hkrati pa zagotavlja, da nagradna igra ostaja poštena in skladna s pravnimi predpisi.

 

Organizator si pridržuje pravico, da prekine nagradno igro v primeru okoliščin, za katere Organizator ni odgovoren oziroma jih ni mogel predvideti, preprečiti, odpraviti ali se jim izogniti, pri čemer se razbremeni vseh mogočih nastalih obveznosti do Udeleženca. Organizator ne odgovarja za tehnične težave ali napake pri vnosu podatkov in drugih razlogov, ki niso odvisni od Organizatorja.