×

PE Center za sončno prihodnost – Maribor
Ulica borcev 58,
2000 Maribor
info@moja-elektrarna.si

PE Center za sončno prihodnost - Brnik
Zg. Brnik 390,
4210 Brnik
info@moja-elektrarna.si

Modra številka

080 23 90

Sončna elektrarna
za samooskrbo

Že 15 let skrbimo za sončno prihodnost naših strank. Naše izkušnje zagotavljajo odlično izvedbo in varnost naložbe v sončno elektrarno za samooskrbo.

Nadaljujemo
uspešno tradicijo

15 let

Izkušenj

Nadgrajevanja znanja in izkušenj

1500+

Izvedenih projektov

V Sloveniji, Avstriji, Hrvaški in Srbiji

Kaj nam prinaša investicija v sončno elektrarno

Investicija v sončno elektrarno predstavlja eno izmed najboljših odločitev s finančnega vidika. Začetni stroški postavitve so sicer lahko visoki, vendar se ti stroški na dolgi rok izravnajo z zmanjševanjem ali popolno odpravo računov za elektriko. Sončne elektrarne zagotavljajo stabilen in predvidljiv vir električne energije, ki lahko pomembno prispeva k znižanju mesečnih stroškov gospodinjstev. Ekonomski učinki pa niso edini razlog, da se odločimo za izgradnjo sončne elektrarne pomembni so tudi okoljski vplivi, zlasti v luči globalnih prizadevanj za zmanjševanje emisij toplogrednih plinov in boja proti podnebnim spremembam.

Z nami zgradite svojo
sončno prihodnost

Z našo pomočjo lahko zgradite sončno elektrarno, ki ne samo izkorišča neomejeno moč sonca, ampak tudi odpira vrata v svet trajnostnega življenjskega sloga in energetske neodvisnosti.

Kako do sončne
elektrarne v letu 2024

Čeprav smo bili v letošnjem letu deležni velikih sprememb v luči novega omrežninskega zakona in ukinitvi neto meritev pa nove energetske rešitve nadomestijo ali celo izboljšajo dosedanje stanje. V ta namen smo za popolnoma vsak scenarij, prodobljenih soglasij ali če se na pot samooskrbe šele odpravljate, pripravili rešitve s katerimi boste lahko lažje sprejeli odločitev.

Po stari uredbi 2023

Za vse, ki ste vlogo za soglasje oddali še v letu 2023

Če ste prejeli enega izmed naslednjih soglasij, preverite naše predloge.

Po novi uredbi 2024

Hibridna sončna elektrarna, najboljša možna odločitev

Le s hibridno sončno elektrarno se boste lahko najbolj približali ali celo dosegli vaše želje po maksimalni samooskrbi ter bili hkrati ekonomsko učinkoviti.

Kako do financiranja in
subvencij za vaše investicije?

Preverite možnost pridobivanja subvencij za vaš projekt in s tem lažje odločitve za izgradnjo sončne elektrarne.

Vaša vprašanja,
naši odgovori

Samooskrbna sončna elektrarna

Samooskrba s sončno energijo je proizvajanje lastne električne energije z mikro sončno elektrarno, ki je namenjena gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem. Njena največja nazivna moč ne sme presegati 0,8 kratnika priključne moči merilnega mesta.

V primeru, da letno porabite 7.000 kW električne energije, potrebujete sončno elektrarno nazivne moči 7 kW. Za takšno sončno elektrarno potrebujete strešne površine cca 50 m2. Za 1 kW nazivne moči sončne elektrarne potrebujete na strehi 6-7 m2 površine.

Povezava na spletno stran evropske kohezijske politike v Sloveniji:
www.eu-skladi.si
DIGITALNA TRANFORMACIJA DRUŽBE ENERTEC Operacija »Digitalna transformacija družbe Enertec« je sofinancirana preko javnega razpisa »Spodbude za digitalno transformacijo MSP (P4D ReactEU)« in zajema vpeljavo treh ključnih digitalnih rešitev, tako da bo izveden prehod v digitalni lean poslovni model upravljanja, optimizacije in spremljanja poslovnih procesov izgradnje sončnih elektrarn.