×

PE Center za sončno prihodnost – Maribor
Ulica borcev 58,
2000 Maribor
info@moja-elektrarna.si

PE Center za sončno prihodnost - Brnik
Zg. Brnik 390,
4210 Brnik
info@moja-elektrarna.si

Modra številka

080 23 90

Toplotne črpalke ALPHA INNOTEC

Vrhunske toplotne črpalke proizvedene v Nemčiji

Toplotne črpalke Alpha Innotec zrak/voda in zemlja/voda so energetsko zelo učinkovit sistem, ki lahko prihrani do 70% energije v primerjavi s klasičnim ogrevanjem na fosilna goriva. To pomeni, da lahko zmanjšate svoje stroške za energijo in zmanjšate emisije ogljikovega dioksida. Namestive enot so hitre in enostavne in ne zahteva veliko prostora. So mnogo tišje od tradicionalnih sistemov ogrevanja, saj nimajo plamenov ali glasnih ventilatorjev, ki bi povzročali hrup. Funkcionalnost toplotnih črpalk je večnamenska saj jih lahko uporabljamo za ogrevanja prostorov in sanitarne vode, v poletnih mesecih pa za hlajenje. Toplotne črpalke Alpha Innotec zrak/voda in zemlja/voda so izdelane iz kakovostnih materialov in imajo preverjeno dolgo življenjsko dobo.

En servisno vzdrževalni paket
3+2 leti garancije

S toplotno črpalko bodo stroški še nižji

Toplotna črpalka idealna kombinacija s sončno elektrarno

Ogrevalne toplotne črpalke že nekaj let zapored zasedajo sam vrh ogrevalnih sistemov in kot kaže, se bo takšen trend nadaljeval tudi v prihodnje.

Poleg visokih prihrankov pri ogrevanju so prijazne tudi do okolja, saj za svoje delovanje uporabljajo zgolj obnovljive vire.

Toplotna črpalka v kombinaciji s sončno elektrarno je vse pogostejša izbira posameznikov, saj prinaša številne prednosti, katerih si pred nekaj leti sploh nismo znali predstavljati.

Toplotna črpalka za svoje delovanje uporablja električno energijo. V kolikor imate na strehi svojega doma postavljeno sončno elektrarno za samooskrbo, boste električno energijo za njeno delovanje in delovanje vseh ostalih aparatov, proizvedli sami. To pomeni, da boste deležni dveh ugodnosti – s toplotno črpalko boste zmanjšali stroške ogrevanja, s sončno elektrarno pa boste poskrbeli za njeno nemoteno delovanje in tako postali energetsko popolnoma samooskrbni in neodvisni.

Financiranje in nepovratna sredstva

Toplotna črpalka in sončna elektrarna zagotavljata celovito rešitev in velike prihranke.
Vse več ljudi se zaveda pomena trajnostnega življenjskega sloga. Med najbolj priljubljenimi in učinkovitimi rešitvami za doseganje tega cilja sta sočasna toplotna črpalka in sončna elektrarna. Gre za kombinacijo, ki ne samo, da zagotavlja energetsko učinkovitost in zmanjša ogljični odtis posameznika, temveč znatno zniža tudi stroške. V nadaljevanju vam bomo pojasnili, kako toplotne črpalke in
Se sprašujete, kakšen je hrup toplotne črpalke? Razkrivamo vam meritve, ki jih je opravila NIJZ.

Hrup toplotne črpalke

Od česa je odvisen hrup toplotne črpalke? Ljudje smo takšnemu in drugačnemu hrupu izpostavljeni skozi ves dan. Hrup nas spremlja doma, na poti v službo, na delovnem mestu, na sprehodu … težko se mu izognemo. Pri NIJZ so ga opredelili kot zvok, ki je glasen, neprijeten ali neželen in pri človeku zbuja nemir, škodi njegovemu
Označeno pod:
Toplotna črpalka znižuje obratovalne stroške vsakega objekta. Cena toplotne črpalke je odvisna od veliko različnih dejavnikov.
Predstavljajte si, da ste tik pred veliko investicijo, ki bo rešila vaše ogrevalne težave za naslednjih 20 ali 30 let. Kaj vam je v trenutku pred nakupom najpomembneje? Cena? Poprodajne aktivnosti, kot je recimo servis? Glasnost oziroma hrup? Koliko prostora zasede? Cena toplotne črpalke se lahko zelo razlikuje, koliko? Cena še zdaleč ni edini faktor,

Enertec - Moja elektrarna

Visoka kakovost produktov

V podjetju Enertec z blagovno znamko Moja elektrarna sodelujemo s samo preverjenimi in zaupanja vrednimi partnerji, zato smo v svoj prodajni asortiman vključili toplotne črpalke svetovno priznanih prozvajalcev.

Vaša vprašanja, naši odgovori

Toplotna črpalka je okolju prijazen ogrevalni sistem in je že nekaj let zapored eden najbolj priljubljenih. Za svoje delovanje uporablja obnovljive vire energije (voda, zrak, zemlja). Deluje na enak princip kot hladilnik, s tem, da hladilnik toploto pridobiva iz notranjosti in jo odvaja na prosto, toplotna črpalka pa opravlja obratni proces - pridobiva jo zunaj in jo odvaja v notranjost.

Prihranki v primerjavi z ostalimi ogrevalnimi sistemi so do 75 %. Dosegli jih bomo v primeru, če bomo izbrali pravi tip in moč toplotne črpalke, zato je izredno pomembno, da se pred nakupom posvetujete s strokovnjaki.

Poznamo tri tipe toplotnih črpalk, in sicer voda/voda, zemlja/voda in zrak/voda. Zaradi dobrega razmerja med ceno in kakovostjo so slednje najbolj prodajane.

Toplotna črpalka je primerna za vsakega, ki želi udobno ogrevanje z visokimi prihranki. Primerna je tako za novogradnje, kot tudi obstoječe objekte.

Ne, je pa res, da je talno ogrevanje najpogostejše, saj se v novogradnjah običajno odločajo za tovrstni sistem. Toplotno črpalko je mogoče priključiti tudi na radiatorsko ogrevanje, v tem primeru je razlika samo ta, da boste potrebovali visokotemperaturno, ki doseže tudi do 75 stopinj Celzija predtoka.

Ne, toplotne črpalke so izredno tihe. So tišje od pogovora in nekoliko glasnejše od šepeta. Seveda pa je njihova glasnost odvisna od različnih dejavnikov – od tipa in lokacije namestitve. Najbolje jo je postaviti v brezvetrni prostor, dovolj daleč od sosednjega objekta in tako, da zvok oddaja v čim bolj prazen prostor ali v prostor, ki ga dobro absorbira – v sadovnjak, gozd. Nikakor pa proti oviram, ki zvok odbijajo, kot je recimo betonska ograja.

Da, drži. Z Invertersko toplotno črpalko lahko poleti preko površinskega ogrevalnega sistema (stensko/stropno), prostore hladimo. Tukaj moramo biti pozorni za privilno dimenzioniranje površinskega ogrevanja oziroma hlajenja.

Da. S strani Eko sklada je za toplotno črpalko mogoče pridobiti nepovratna finančna sredstva v višini do 2.500 €. Na voljo je tudi Eko kredit s subvencionirano obrestno mero za delno ali celotno financiranje investicije.

Če boste toplotno črpalko uporabljali sočasno s sončno elektrarno, boste postali energetsko samooskrbni in popolnoma neodvisni od dogajanja na trgu. Toplotna črpalka bo poskrbela za visoke prihranke pri ogrevanju, sončna elektrarna pa za lastno električno energijo.