fbpx
Pišite nam
KONTAKT

TOPLOTNE
ČRPALKE

Toplotne črpalke Alpha Innotec

Toplotne črpalke Daikin

TOPLOTNE ČRPALKE TOPLOTNE ČRPALKE

ALPHA INNOTEC

TOPLOTNE ČRPALKE

Alpha innotec od leta 1998 razvija, proizvaja in prodaja tržno usmerjene in uporabniku prijazne toplotne črpalke. Stalen razvoj izdelkov v lastnem raziskovalnem in razvojnem centru ter dolgoletne izkušnje proizvajalca energetsko učinkovitih rešitev vam zagotavljajo, da ste z izdelkom alfa innotec sprejeli pravo odločitev.

Skozi razvoj in proizvodnjo toplotnih črpalk alfa innotec v Nemčiji, kupec prejme kakovosten izdelek “Made in Germany”. Širok asortiman kupcev zagotavlja toplotne črpalke za vsako aplikacijo, velikost objekta in vsako zahtevo. Z združevanjem z drugimi regenerativnimi proizvajalci energije (pripravljeni na PV, Smart Grid) so možnosti uporabe dodatno razširjene.

Toplotne črpalke zrak / voda za zunanjo postavitev

alira serija LWA

Na voljo s stenskim regulatorjem (LUX 2.0) ali hidravličnim stolpom (HT)


Elegantno – ekonomično in močno ogrevanje.

Mejna obratovalna temperatura ogrevalne vode od 20°C do 60°C
Priporočljivo območje delovanja Viri toplote od -20°C do 35°C


Za hitrejšo namestitev ima sistem tovarniško na voljo naslednje komponente:

Napolnjeno s fluoriranim toplogrednim plinom R407C (LW 140A do LW 251A) ali R404A (LW 310A)
odporna na vremenske vplive


Dodatno vključeno:

9kW električni grelni element (LW 140A do LW 251A) za podporo ogrevanja in priprave sanitarne vode
zunanje tipalo
Elektronski mehki zagon (LW 140A in LW 180A)
Rezervoar za toplo vodo in toplo vodo (v kombinaciji s HT)
Zunanji tok anode in preklopni ventil sanitarne vode (v kombinaciji s HT)

 

Pri LW 310A morajo biti grelni elementi izbrani kot funkcijski dodatek, ki je značilen za sistem. Toplotna črpalka Luxtronik 2.0 in regulator ogrevanja sta že vključena, senzorski in krmilni kabli morajo biti naročeni ločeno kot funkcionalno potrebna dodatna oprema.

toplotna črpalka zrak / voda za zunanjo postavitev

alira serija LWD

Na voljo s hidravličnim modulom Dual (HMD) ali hidravličnim stolpom Dual (HTD)


Najbolje prodajano – Naravna z naravnim hladilnim sredstvom.

Omejitev obratovalne temperature ogrevalne vode od 20°C do 70°C
Priporočljivo območje delovanja Viri toplote od -22°C do 35°C


Za hitrejšo namestitev ima sistem tovarniško na voljo naslednje komponente:

Regulator toplotne črpalke Luxtronik 2.0
Električni grelni element za podporo ogrevanja in polnjenja sanitarne vode
Obtočna črpalka za energetsko učinkovitost
Raztezna posoda (ne za HMD 2)
Heat merjenje
Sklop varnost
Pipe
Prelivni ventil (v kombinaciji z HTD)
Preklopni ventil sanitarne vode (v kombinaciji z HTD)
Po želji primerno za hlajenje do + 7 ° C dovodne temperature. Tovarniško je hlajenje deaktivirano in ga lahko monter aktivira ob zagonu (samo RX-serija).
Napolnjen z naravnim hladilnim sredstvom R290


Dodatno vključeno:

Zunanje tipalo
8 m LIN avtobusna linija
8 m krmilni vod
8 m tovorna črta

inverterska toplotna črpalka zrak / voda za zunanjo postavitev

alira V-line serija LWDV

Na voljo s hidravličnim modulom (HDV) ali hidravličnim stolpom (HSDV)


Vsestranski – trajnostni in inovativni.

Omejitev obratovalne temperature ogrevalne vode od 20°C do 70°C
Priporočljivo območje delovanja Viri toplote od -22°C do 35°C


Za hitrejšo namestitev ima sistem tovarniško na voljo naslednje komponente:

Regulator toplotne črpalke Luxtronik
Električni grelni element za podporo ogrevanja in polnjenja sanitarne vode
Obtočna črpalka za energetsko učinkovitost
Raztezna posoda
Heat merjenje
Sklop varnost
Pipe
Prelivni ventil (v kombinaciji z HSDV)
Preklopni ventil sanitarne vode (v kombinaciji z HSDV)
Napolnjen z naravnim hladilnim sredstvom R290


Dodatno vključeno:

Zunanje tipalo
8 m LIN avtobusna linija
8 m krmilni vod
8 m tovorna črta

DAIKIN

TOPLOTNE ČRPALKE

Toplotne črpalke blagovne znamke Daikin ponujajo izjemne izkoristke, tiho delovanje in slovijo po brezhibnem delovanju brez okvar. Pri nas lahko dobite tudi najbolj higienično toplotno črpalko s pretočnim bojlerjem, ki ne potrebuje čiščenja in pregrevanja zaradi bakterije legionele. Ali pa hibridno toplotno črpalko, ki vedno izbere cenejši vir energije. Pred izbiro sistema ogrevanje in velikost toplotne črpalke se posvetujte s strokovnjakom in se pridružite mnogim, ki so na ta način prihranili precej denarja, hkrati pa vgradili ogrevalni sistem, ki ustreza njihovi hiši/stanovanju ter seveda članom njihove družine.

Esenca toplotne črpalke

Daikin Altherma 3 H HT

Zakaj izbrati Daikin Altherma toplotno črpalko zrak–voda in kako deluje?

Zunanja enota Daikin Altherma za ogrevanje, hlajenje in pripravo sanitarne tople vode črpa energijo iz zraka. Več kot 75 % energije pridobi iz zraka, ostalo pa zagotavlja električni tok. Toplotna črpalka zrak-voda pri prenosu energije iz zraka v vodo in pri ogrevanju vode do želene temperature ter pri dovajanju vode v vaš dom uporablja kompresor in hladilno sredstvo.

Zasnovana za nadomeščanje kotlov

Naredite korak naprej in vgradite toplotno črpalko

Daikin Altherma 3 H HT je popolna rešitev za vaš projekt prenove. Ker omogoča izstopno vodo temperature do 70° C, podobno kot vaš kotel, toda brez uporabe dodatnega pomožnega električnega grelnika, zamenjava radiatorjev ni potrebna. Ob zamenjavi kotla z Daikin Althermo 3 H HT boste v vašem ogrevalnem sistemu prihranili prostor. Naš samostoječi model ima zelo majhen tloris, manj kot 0,36 m².

Okolju prijazna naložba

Zamenjava kotla s toplotno črpalko pomeni preklop na popolno zeleno rešitev. Gorivo ali plin se ne uporabljata več, toplota pa se proizvaja na obnovljivi način; toplotne črpalke zmanjšujejo emisije CO2 vse do 70%. Razlika je opazna tudi na vašem računu, strošek naložbe pa se povrne v izjemno kratkem času!

Izdelana v Evropi za Evropo

 • Vreme v Evropi je včasih neprijazno. Zato smo Daikin Althermo 3 H HT zasnovali zadelovanje v načinu ogrevanja vse do -28° C zunanje temperature.
 • Zmogljivosti ogrevanja pa se ohranjajo na podobnih ravneh tudi vse do -15° C zunanje temperature. Ti obratovalni dosežki so možni zahvaljujoč originalni Daikinovi tehnologiji.
 • Kot vodilni na tržišču si Daikin nenehno prizadeva, da bi ustvaril cim bolj zanesljive in učinkovite toplotne črpalke. Za doseganje višje učinkovitosti in okolju prijaznejšega delovanja je Daikin razvil tehnologijo Bluevolution. Ta tehnologija je zdaj sestavni del vseh novih izdelkov, tudi Daikin Altherme 3 H HT.
 • Daikin Altherma 3 H HT je prva Daikinova zunanja enota s spremenjeno zasnovo.
 • En sam ventilator znižuje raven hrupa, s svojo črno sprednjo rešetko pa se sklada z vsako zunanjostjo.
 • Vsi ti namenski sestavni deli so rezultat lastnega razvoja in poudarjajo edinstvenost
 • Daikin Altherme 3 H HT.

Zasnova in prostorsko varčna namestitev

Poleg akustičnega udobja ima dandanes odločilen pomen tudi zasnova. Še posebej smo se potrudili, da bi se zunanja enota Daikin Altherme 3 lepo zlila z okolico vašega doma. Črna rešetka je položena vodoravno, zato je ventilator znotraj enote neviden. Za več diskretnosti odseva mat sivo ohišje barvo stene v ozadju. Ta enota je prejela nagradi IF in Reddot za dizajn 2019.

Tišina se ujema z udobjem

Daikin Altherma 3 H HT je zasnovana tako, da zmanjšuje raven zvoka in izpolnjuje pričakovanja sodobne družbe. Daikin Altherma 3 H HT omogoča več prilagodljivosti zaradi izjemno tihega delovanja. V načinu standardne ravni zvoka je zvočni tlak na oddaljenosti 3 metrov enak 38 dBA, tišje od ščebetanja ptic in približno enako ravni zvoka v knjižnici. Nasprotno pa način nizke ravni zvoka za 3-krat zniža glasnost na oddaljenosti 3 metrov, kar pomeni realno znižanje ravni zvoka za polovico!

Ena rešitev, več kombinacij

Izvedbo notranje enote Daikin Altherma 3 H HT lahko izberete glede na potrebe: samo ogrevanje, ogrevanje in hlajenje ali dvo-območna regulacija (na primer radiatorji in talno ogrevanje). To vam omogoča različne možnosti za ogrevanje, hlajenje in pripravo tople sanitarne vode v vašem domu.

Model z integriranim rezervoarjem iz nerjavečega jekla za sanitarno

toplo vodo. Gre za kompaktno enoto z majhnim tlorisom 595 x 600 mm. Enota je opremljena z bojlerjem prostornine 180 ali 230 l za izpolnitev vseh vaših potreb po sanitarni topli vodi. Po želji lahko izberete funkcijo hlajenja ali tudi enoto s funkcijo podpore dveh območij (na primer radiatorji in talno ogrevanje).

Model z integriranim rezervoarjem ECH2O za sanitarno toplo vodo

Enota ECH2O je opremljena z rezervoarjem za sanitarno toplo vodo prostornine 300 ali 500 l, ki ga lahko priključite na sprejemnike sončne energije. Po želji lahko izberete enoto s funkcijo hlajenja.

Stenski model

Ta model je najkompaktnejša enota, ki se za zagotavljanje tople sanitarne vode kombinira z ločenim bojlerjem za sanitarno vodo. Po želji lahko izberete enoto s funkcijo hlajenja.

Uživajte v zasluženem udobju z vrhunskimi funkcijami

Med Daikinovimi “tremi plusi« izberite način delovanja, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Za natančno prilagajanje ogrevalnega sistema Daikin vašim željam, so notranje enote na voljo v 3 različicah: samo ogrevanje, ogrevanje in hlajenje ter dvo-območna regulacija.

Model »samo ogrevanje«

Model za samo ogrevanje je standarden v ponudbi izdelkov Daikin in je na voljo za vse tri notranje enote. To pomeni, da lahko vaš sistem ogrevanja zagotavlja ogrevanje prostora in sanitarno toplo vodo.

Reverzibilni model “ogrevanje in hlajenje”

Ce potrebujete tudi hlajenje, je reverzibilni model kot nalašč za vas! Ta funkcija je na voljo v vseh treh izvedenkah notranjih enot. Reverzibilno pomeni, da lahko vaš sistem zamenja način delovanja in namesto ogrevanja omogoči hlajenje. Funkcija hlajenja zahteva konvertorje ali ustrezno talno oz. stensko cevno napeljavo.

Model z dvo-območno regulacijo (bizone)

Samo integrirana talna samostoječa enota je opremljena s funkcijo dveh območij: izbirate lahko med dvema med seboj neodvisnima območjema z različnimi vrstami oddajnikov glede na zahtevano različno temperaturo v različnih prostorih (primer: talni sistem v dnevni sobi in radiatorji v spalnicah v zgornjem nadstropju). Obe območji lahko upravljate tudi ločeno: izključite gretje v prvem nadstropju podnevi in tako zmanjšate prekomerno porabo energije.

Nova toplotna črpalka

Daikin Altherma 3

Preprosta vgradnja:

Ob dobavi je že pripravljena za delovanje: vsi ključni hidravlični
elementi so vgrajeni tovarniško

Nova zasnova omogoča celotno servisiranje s sprednje strani, vse
cevne napeljave pa so dostopne z vrha enote

Elegantna sodobna zasnova

Zunanja enota je preizkušena in napolnjena s hladivom, kar skrajša
vgradnjo

Preprost zagon:

Kombinacija nastavitev vremenskega vodenja Daikin Altherma in
inverterskih kompresorjev zagotavlja največjo mogočo učinkovitost
delovanja nove toplotne črpalke R32 Daikin Altherma 3 pri vsaki
temperaturi na prostem, tako da je vedno zagotovljena stalna
temperatura prostorov.

Temperaturo svojega doma lahko upravljate kjer koli in kadar koli
z aplikacijo Daikin Online Controller. S tem spletnim krmilnikom
lahko udobje svojega doma prilagodite svojim željam, pri tem pa
dosežete še dodatne prihranke energije. Serijo R32 Daikin Altherma
3 je mogoče v celoti integrirati z drugimi sistemi za upravljanje
doma

Preprost zagon:

Toplotna črpalka R32 Daikin Altherma 3 zagotavlja izhodne
temperature do 65 °C z visoko učinkovitostjo, tako da je
primerna hkrati za radiatorje in za talno ogrevanje, pri tem pa
ohranja svojo znano odpornost proti nizkim temperaturam
do –25 °C, tako da lahko zanesljivo deluje tudi v najhladnejših
podnebjih.

Optimalna kombinacija tehnologije Bluevolution zagotavlja
največjo mogočo zmogljivost:
Razred sezonske učinkovitosti do A+++

 • Učinkovito ogrevanje z vrednostjo COP kar 5,1 (pri 7 °C/35 °C)
 • Učinkovita proizvodnja gospodinjske tople vode z vrednostjo
  COP 3,3 (EN16147)

Na voljo z močmi 4, 6 in 8 kW

© Moja elektrarna 2017 / Vse pravice pridržane.

KONTAKT
Zapri