×

PE Center za sončno prihodnost – Maribor
Ulica borcev 58,
2000 Maribor
info@moja-elektrarna.si

PE Center za sončno prihodnost - Brnik
Zg. Brnik 390,
4210 Brnik
info@moja-elektrarna.si

Modra številka

080 23 90

Toplotne črpalke

Toplotne črpalke so prihodnost ogrevanja, kar potrjujejo številni strokovnjaki po svetu ter številke, ki jim ni omogoče oporekati.

Toplotne črpalke v povezavi s sončnimi elektrarnami.

Postanite energetsko popolnoma samooskrbni in neodvisni

Toplotna črpalka kompatibilna s sončno elektrarno

Ogrevalne toplotne črpalke že nekaj let zapored zasedajo sam vrh ogrevalnih sistemov in kot kaže, se bo takšen trend nadaljeval tudi v prihodnje.

Poleg visokih prihrankov pri ogrevanju so prijazne tudi do okolja, saj za svoje delovanje uporabljajo zgolj obnovljive vire.

Toplotna črpalka v kombinaciji s sončno elektrarno je vse pogostejša izbira posameznikov, saj prinaša številne prednosti, katerih si pred nekaj leti sploh nismo znali predstavljati.

Toplotna črpalka za svoje delovanje uporablja električno energijo. V kolikor imate na strehi svojega doma postavljeno sončno elektrarno za samooskrbo, boste električno energijo za njeno delovanje in delovanje vseh ostalih aparatov, proizvedli sami. To pomeni, da boste deležni dveh ugodnosti – s toplotno črpalko boste zmanjšali stroške ogrevanja, s sončno elektrarno pa boste poskrbeli za njeno nemoteno delovanje in tako postali energetsko popolnoma samooskrbni in neodvisni.

Enertec - Moja elektrarna

Visoka kakovost
produktov

V podjetju Enertec z blagovno znamko Moja elektrarna sodelujemo s samo preverjenimi in zaupanja vrednimi partnerji, zato smo v svoj prodajni asortiman vključili toplotne črpalke svetovno priznanih prozvajalcev.

0

let izkušenj

Znanje in podpora

Vaša vprašanja, naši odgovori

Toplotna črpalka je okolju prijazen ogrevalni sistem in je že nekaj let zapored eden najbolj priljubljenih. Za svoje delovanje uporablja obnovljive vire energije (voda, zrak, zemlja). Deluje na enak princip kot hladilnik, s tem, da hladilnik toploto pridobiva iz notranjosti in jo odvaja na prosto, toplotna črpalka pa opravlja obratni proces - pridobiva jo zunaj in jo odvaja v notranjost.

Prihranki v primerjavi z ostalimi ogrevalnimi sistemi so do 75 %. Dosegli jih bomo v primeru, če bomo izbrali pravi tip in moč toplotne črpalke, zato je izredno pomembno, da se pred nakupom posvetujete s strokovnjaki.

Poznamo tri tipe toplotnih črpalk, in sicer voda/voda, zemlja/voda in zrak/voda. Zaradi dobrega razmerja med ceno in kakovostjo so slednje najbolj prodajane.

Toplotna črpalka je primerna za vsakega, ki želi udobno ogrevanje z visokimi prihranki. Primerna je tako za novogradnje, kot tudi obstoječe objekte.

Ne, je pa res, da je talno ogrevanje najpogostejše, saj se v novogradnjah običajno odločajo za tovrstni sistem. Toplotno črpalko je mogoče priključiti tudi na radiatorsko ogrevanje, v tem primeru je razlika samo ta, da boste potrebovali visokotemperaturno, ki doseže tudi do 75 stopinj Celzija predtoka.

Ne, toplotne črpalke so izredno tihe. So tišje od pogovora in nekoliko glasnejše od šepeta. Seveda pa je njihova glasnost odvisna od različnih dejavnikov – od tipa in lokacije namestitve. Najbolje jo je postaviti v brezvetrni prostor, dovolj daleč od sosednjega objekta in tako, da zvok oddaja v čim bolj prazen prostor ali v prostor, ki ga dobro absorbira – v sadovnjak, gozd. Nikakor pa proti oviram, ki zvok odbijajo, kot je recimo betonska ograja.

Da, drži. Z Invertersko toplotno črpalko lahko poleti preko površinskega ogrevalnega sistema (stensko/stropno), prostore hladimo. Tukaj moramo biti pozorni za privilno dimenzioniranje površinskega ogrevanja oziroma hlajenja.

Da. S strani Eko sklada je za toplotno črpalko mogoče pridobiti nepovratna finančna sredstva v višini do 2.500 €. Na voljo je tudi Eko kredit s subvencionirano obrestno mero za delno ali celotno financiranje investicije.

Če boste toplotno črpalko uporabljali sočasno s sončno elektrarno, boste postali energetsko samooskrbni in popolnoma neodvisni od dogajanja na trgu. Toplotna črpalka bo poskrbela za visoke prihranke pri ogrevanju, sončna elektrarna pa za lastno električno energijo.