SLEDIMO TRAJNOSTNIM VIZIJAM!

Verjamemo v naše rešitve, zato vam zagotavljamo 15-letno garancijsko dobo!

 

 

 

 


VZDRŽEVANJE SONČNE ELEKTRARNE

%

ZANESLJIVOST DELOVANJA SONČNE ELEKTRARNE

%

24/7 NADZOR DELOVANJA SONČNE ELEKTRARNE

%

USPEŠNOST REŠEVANJA ŠKODNIH PRIMEROV

%

TVEGANJE

BREZ VZDRŽEVANJA SE ZGODI …

… S PAKETOM VZDRŽEVANJA MOJA ELEKTRARNA SI ZAGOTOVITE 15-LETNO BREZSKRBNO DELOVANJE VAŠE SONČNE ELEKTRARNE!

Solarni komplet-moja elektrarna

Nadzor in vzdrževanje

Sončna elektrarna lahko brezhibno deluje več desetletij, a le pod pogojem rednega in strokovnega vzdrževanja.  Vzdrževanje sončne elektrarne predstavlja investitorju na prvi pogled nepotreben strošek, saj elektrarna nima nobenih nihajočih delov, ne potrebuje »mazanja«, izpostavljena je le okoljskim vplivom – sonce, veter, mraz in različne nečistoče v ozračju. V teoriji sončna elektrarna ne potrebuje nikakršnega vzdrževanja, saj potrebuje za svoje delovanje le sonce. Žal stvari niso tako preproste v praksi in realnem življenju. Vsi se zavedamo, da nobena stvar na svetu ni 100% zanesljiva in da je vzdrževanje oz. servis bolj ali manj nujno potrebno. Vsa prevozna sredstva, energetska industrija, razni električni obrati in ostala industrija na primer, se dobro zaveda pomembnost rednega vzdrževanja.

Redno in kvalitetno vzdrževana sončna elektrarna deluje dlje in bolj efektivno. Preventivni servisni pregledi so nesporno cenejši, kot »strošek«, ki nastane ob izklopu elektrarne. Zrahljani vijačni spoji, nepravilno oz. pomanjkljivo delovanje razsmernikov, napaka oz. prekinitev na instalaciji, umazanija v razsmernikih in na panelih so malenkosti, ki odločajo kako dolgo in kako efektivno bo delovala vaša sončna elektrarna. Večina sončnih elektrarn je bila zgrajena v zadnjih nekaj letih, zato kakšno posebno vzdrževanje še ni bilo potrebno. S staranjem elektrarne so zgoraj naštete neprijetnosti pogostejše in prav zato so smotrni preventivni pregledi elektrarne.

V skladu Energetskega zakona mora imeti vsaka sončna elektrarna strokovno usposobljeno osebo, ki bo izvajala storitve, ki so predpisane v skladu z zakonodajo.

Merilec usposobljenost za meritve instalacij in strelovoda (program EDISON) dokazuje s potrdilom o usposobljenosti in štampiljko, ki jo prejme od uradnih institucij(Gospodarska zbornica Slovenije).

S sklenitvijo pogodbe se zadosti vsem zakonskim potrebam, saj upravljanje vaše elektrarne prevzame podjetje Enertec d.o.o., katero ima vse potrebne certifikate in izobraževanja, ki so potrebna za izvajanje takšne dejavnosti. Zagotavljamo vam tudi meritve strelovoda in meritve instalacije.

Prav tako nudimo druge storitve, kot so čiščenje sončne elektrarne in pregled vročih točk z IR kamero.

Želite v sončno prihodnost z minimalnimi stroški električne energije?

Kontaktirajte nas za individualni posvet na poti do energetske samoooskrbe.

ŽELIM POSVET »Želimo vam vesele praznike in sončno prihodnost
v letu 2019!

To leto smo se odločili, da sredstva namenjena obdarovanju poslovnih partnerjev, namenimo
tistim, ki razveseljujejo bolne otroke, zato smo izbrali
društvo Rdeči noski.