SONČNA ELEKTRARNA S PRIPOROČILOM!

Vaše zadovoljstvo nagrajujemo!

 

Več informacij »

ga. Mateja Košir

 

“Naša hiša ima idealno lego za sončno elektrarno. Streha je obnjena proti jugu. Mož stalno sledi “pridelavi elektrike” preko aplikacije, ki za vsak panel pokaže koliko v določenem trenutku proizvaja električne energije. Zanimivo je, da smo v zimskem mesecu- v februarju 2019 proizvedli več elektrike, kot smo jo potrošili v gospodinjstvu. Trenutno se še ogrevamo na plin. Razmišljamo, da bi si omislili toplotno črpalo.

Iskali smo ponudnika SE, ki garantira kvalitetne panele, servis in hitro montažo. Izbrali smo ekipo Moja elektrarna. 6kv sončna elektrarna je bila postavljena v enem dnevu.”

Mateja Košir, urednica TV oddaje Ambienti

GMT, d.o.o.

 

“Na naših treh skladiščih opravlja storitve obratovanja in vzdrževanja Enertec d.o.o., ki je že kot izvajalec naših sončnih elektrarn upravičil kvaliteto že ob izgradnji elektrarn, zato odločitev za sklenitev vzdrževalne pogodbe ni bila težka. Nad storitvami vzdrževanja smo zelo zadovoljni, kar se kaže v opravljenih storitvah, v hitrem odzivu, strokovnim znanjem, stalni podpori in natančnem nadzoru nad delovanjem elektrarn. Mislim, da smo v tem času zgradili dober partnerski in oseben odnos, zato smo odgovornost za delovanje elektrarne popolnoma prepustili podjetju Enertec d.o.o.”

Tomaž Gider , prokurist

 

Mitja Petkovšek, športnik

“Sončna elektrarna krasi našo prelepo plusenergijsko hiško že osmo leto. Proizvede dvakrat več energije, kot jo hiška potrebuje. V začetku me je nekoliko skrbelo, kaj bom z odvečno energijo po preteku subvencioniranega odkupa, zato sem se nove vladne uredbe o “neto porabi” zelo razveselil. Sedaj komaj čakam, da bom v prihodnosti s presežkom električne energije pokril energetske potrebe malega električnega avtomobila za vsakodnevni transport na relaciji Ig-Ljubljana. Z izbiro zanesljivega partnerja Moja elektrarna in vrhunskih komponent, ki so vgrajena, moja elektrarna deluje že vrsto let in verjamem, da se bom z njenim vrhunskim delovanjem svoje zelene okoljske naravnanosti lahko veselil še dolga leta.”

Avtotehnika Celje d.o.o.

“Ob investiciji v prvo sončno elektrarno nam je dobavitelji zagotavljal, da vzdrževanje in spremljanje delovanja skoraj ni potrebno. Govorili so nam, da drugega razen občasnega vizualnega pregleda elektrarne in mesečnega spremljanja proizvodnje električne energije sploh ni potrebno. Vendar se je kmalu po končani investiciji izkazalo, da so sončne elektrarne, tako kot vsaka druga dobra in učinkovita tehnologija potrebne vzdrževanja, rednega spremljanja delovanja in da so tudi podvržene občasnim okvaram. Kmalu po začetku obratovanja se nam je tako zgodilo, da se je eden od razsmernikov okvaril, kar je v teoriji veljalo za skoraj nemogoče. Ob večjih obremenitvah elektrarne se nam je celo dogajalo, da je odpovedala kaka od varovalk v razsmerniku. Tako nam je postalo jasno, da bo potrebno poiskati kakovostnega vzdrževalca sončnih elektrarn, ki bo sposoben dnevno spremljati delovanje sončne elektrarne in bo sposoben odpraviti morebitne okvare v čim krajšem času. Ob iskanju najprimernejše rešitve smo naleteli na podjetje Enertec in tam zaposlene, kot sta Bojan in Andrej, ki sta takoj prepoznala naše potrebe in nam pripravila paket vzdrževanja, ki smo ga takoj sprejeli. Naš paket vzdrževanja vsebuje zavarovanje, dnevno spremljanje delovanja sončne elektrarne, letno čiščenje, letni pregled in elektro meritve, ki jih predpisuje zakonodaja. Vsekakor je potrebno omeniti tudi njihovo hitrost in ažurnost pri odpravljanju težav pri delovanju obeh naših elektrarn in iskanju ustreznih rešitev. Pri iskanju rešitev jim pomaga njihova strokovnost in poznanstva, ki jih imajo pri vseh večjih prodajalcih in proizvajalcih sončnih elektrarn.

Nenad Milosavljević, direktor

G. Sedonja

“Za izgradnjo sončne elektrarne sem se odločil, ker sem razmišljal, kako bi zmanjšal stroške za električno energijo in da mi hkrati ne bi bilo treba varčevati s porabo električne energije. O tem sem razmišljal že kar nekaj časa. Nato sem kontaktiral g. Horvata iz ekipe Moja elektrarna. Ponudil mi je sončno elektrarno za samooskrbo z električno energijo.
Po kratkem premisleku sem zahteval ponudbo za izgradnjo sončne elektrarne na ključ. Ko sem dobil ponudbo, sem čez en teden podpisal pogodbo o izgradnji moje elektrarne in tako je nastala prva sončna elektrarna za samooskrbo v Pomurju. Ekipa Moja elektrarna je poskrbela za vso potrebno dokumentacijo in junija 2016 je bila sončna elektrarna zmontirana na naši strehi. Zahvaljujoč Moji elektrarni sem za izgradnjo elektrarne rabil samo tri poteze: odločitev, podpis pogodbe in plačilo . Od takrat naprej nimam nobene skrbi več kakšen bo račun za električno energijo.
Želim si samo čim več sonca na našo streho in upam, da bo več ljudi v bodoče razmišljalo zeleno ter se odločilo za izgradnjo svoje sončne elektrarne za samooskrbo, ker se zares splača. Naložba v sončno elektrarno je najboljša naložba v prihodnost, saj je sonce zastonj. Potrebuješ le odločitev, ekipo Moja elektrarna in nekaj denarja, ki se bo z naložbo dolgoročno povrnil in oplemenitil.”

Lavaluks, d.o.o.

  • dobre izkušnje so res povezale sodelovanje,
  • pristop do stranke je korekten, prijazen, dobra komunikacija,
  • strokovnost pri obravnavi reklamacij, je hiter, izpeljava problema izvedena v celoti, prav tako v pomoč pri uveljavljanju stroškov,
  • kontroliran nadzor, hiter odziv in reševanje okvar…
  • veliko nam pomeni, da ste na razpolago v vsakem času, saj okvara pomeni izpad dohodka za lastnika,
  • smo zadovoljni s sodelovanjem Enertec in Lavaluks.

Roman Peršuh, direktor

G. Gojkošek

“Z velikim veseljem pričakujem vsak novi (sončen) dan, da si lahko znova pritrdim, da je odločitev bila pravilna. Zakaj? Ob koncu lanskega leta sem predvsem po vaši zaslugi postal lastnik mikro sončne elektrarne vključene v sistem net-metering. Za to možnost sem izvedel iz revije »Varčujem z energijo«, vendar sem še vedno imel več vprašanj kot odgovorov. Srečen splet okoliščin mi je na prvi posvet in ogled pripeljal g. Horvata iz Moje elektrarne, ki mi je obrazložil vse izvedbene podrobnosti in okvirne stroške za izgradnjo samooskrbne elektrarne. Tako je padla odločitev o izgradnji elektrarne maksimalne moči 10,85 kWp, ki jo še dopušča »Uredba o Net metering-u«. Po podpisu pogodbe so dela zelo hitro stekla: načrti, predvidena montaža, nabava materiala, postavitev gradbenega odra, montaža nosilcev in pritrditev sončnih panelov. Po zadnjem podpisu dokumentov sem prejel vso dokumentacijo v mapi. Nič obiskov občine, EG, pridobivanja dokumentov, izjav, potrdil,…. Celotno dokumentacijo z vsemi potrdili in pogodbami sem dobil na mizo kot vezan elaborat. Osebno pa mi je največ pomenila povezava razsmernika elektrarne na spletno stran, kjer lahko vsak trenutek od kjerkoli spremljam proizvodnjo električne energije, stanje modulov in kopico pomembnih parametrov delovanja elektrarne. Prav tako zelo cenim posredovanje ekipe Moja elektrarna pri distributerju električne energije, ki so bili organizacijsko še nepripravljeni na prve obračune »samooskrbnikov«. Še enkrat en velik HVALA Moji elektrarni.”

Expo Biro, d.o.o.

“Moram priznati, da sem res zadovoljen z odločitvijo, da sem vas vzel za vzdrževalce! Tako naprej! Hvala!”

Miha Železnik, direktor

 

Samozadostna domačija na obronku Slovenskih Goric – oddaja TV Ambienti

Na enem izmed gričev v Slovenskih goricah stoji lesena hiša, ki svoj navdih jemlje iz pokrajine in iz življenja domačinov. Sodobni pridih pa ji dajejo velika okna in številni zanimivi detajli. Izjemna površina strehe pa je kar sama od sebe ponudlia rešitev za lastno pridelavo energije. Na griču nad meglenima Dravskim in Ptujskim poljem je namreč veliko sončnih dni, zato so na streho postavili sončno elektrarno, ki zagotavlja energetsko neodvisnost hiše in njenih prebivalcev.

Celoten prispevek v oddaji TV Ambienti »

Želite v sončno prihodnost z minimalnimi stroški električne energije?

Kontaktirajte nas za individualni posvet na poti do energetske samoooskrbe.

ŽELIM POSVET »Želimo vam vesele praznike in sončno prihodnost
v letu 2019!

To leto smo se odločili, da sredstva namenjena obdarovanju poslovnih partnerjev, namenimo
tistim, ki razveseljujejo bolne otroke, zato smo izbrali
društvo Rdeči noski.